Do I Do is het soloproject van Stefaan Decroos. Op eigen houtje creëert hij instrumentale composities gekruid met een snuif melancholie en een scheut subtiliteit. Zijn nummers staan met beide voeten in de traditionele blues zonder daarmee platgetreden paden te bewandelen. Decroos laat namelijk met verve zijn voorliefde voor ‘all things indie’ en experiment doorsijpelen. Gewapend met niks meer dan een akoestische gitaar poot Decroos een boude act neer: intiem, naar de keel grijpend.

HISTORIE

100% BAND. In januari 2004 gaven Stefaan Decroos (gitaar/zang), Jonas Tournicourt  (bas/zang) en Stephan Spriet (drums) elkaar het ja-woord. I do I do verrees hiermee uit de assen van voormalig Humo’s Rock Rally finalist Land. In den beginne klonk dat luid, weerbarstig en mineur.  In juli 2006 werd het debuutalbum ‘None’ ingeblikt. Opnames en mixing gebeurden in de Camp Street Studios, Cambridge (Ma, VS). Chris Brokaw (Codeine, Come) en Paul Q Kolderie (Dinosaur Jr, The Pixies) werkten mee aan de plaat. ’None’, 42 minuten snijdende indierock, werd in maart 2007 uitgebracht op het Nederlandse label Alien Do God.

50% BAND - 50% SOLO. Na de opnames kreeg de band er een vierde lid bij. Jeff Goddard (Karate) nam het op bas over van Tournicourt die doorschoof naar de gitaar. In deze line-up werd een tweede album opgenomen. De band opteerde er deze keer voor een eigen studio te bouwen en alles zelf op te nemen. Voor de mixing werd opnieuw een beroep gedaan op Kolderie. Hoewel de band ook op ‘More Light’ nog intens durft te rocken, zorgen instrumentale, Decroos-solo-akoestische momenten voor een breder palet. ‘More Light’ verscheen in september 2010 in eigen beheer op cd en vinyl.

100% SOLO. De release van ‘More Light’ betekende meteen het einde van idoido als band. Decroos ging solo verder en stelde de plaat in een intiem-akoestische huiskamertoernee aan het publiek voor. Een nieuw geluid, akoestisch, instrumentaal, een radicale breuk met het verleden. De kleine lettertjes ‘i do i do’ stonden al die tijd op Decroos’ linker schouder getatoeëerd. Plannen om van naam te veranderen, nu de band geen band meer was, werden van tafel geveegd. In februari 2013 verscheen idoido’s derde langspeler ‘Then’, een instrumentale, akoestische soloplaat.
I Do I Do, aka Stefaan Decroos


Copyright © 2014 by "K-Trolle"    •   All Rights reserved   •   E-Mail: rik@k-trolle.be